השיטה שלנו
שיטת דף חדש לשיקום וחוסן כלכלי: מכיבוי שריפות לטיפול שורש
הכירו את המודל ההוליסטי שמוביל משפחות ועסקים ממעמד הביניים חזרה ליציבות, שליטה וצמיחה – מובילים שיקום כלכלי אמיתי.
ארגון דף חדש הוא הארגון החברתי היחיד בישראל שמחזיק בידע, בתשתית ובכלים המקצועיים הנדרשים כדי לתת מענה למקרים סבוכים במיוחד ולהתחייבויות בסדרי גודל משמעותיים.
משפחות שמתמודדות עם קריסה של עסק, החזרי הלוואות גבוהים, חובות או הליכי גבייה – מוצאות את עצמן לא פעם מול שוקת שבורה.
עבורנו, אלו בדיוק המקרים שבהם המודל שלנו מוכיח את עצמו שוב ושוב.
אנחנו יודעים "לעצור את הדימום", לקחת את הכאוס המוחלט, לפרק אותו לגורמים, ולבנות ממנו מסלול בטוח וברור החוצה.
למה פתרון אמיתי דורש מענה משולב?
איך זה שאנשים שנקלעו להסתבכות כלכלית לא מצליחים לצאת ממנה?
התשובה פשוטה: כי משבר כלכלי מורכב מכמה חזיתות שונות, ואי אפשר לטפל רק באחת מהן.
אדם שנמצא במשבר כלכלי ייתקל בד"כ באחד משלושה "פתרונות מדף": ליווי כלכלי, טיפול משפטי או עוד הלוואה. הבעיה היא שאף אחד מהם, לבדו, לא באמת פותר את הבעיה.
ליווי כלכלי הוא תהליך שינוי ארוך טווח, שמתאים למצב שגרה. אבל כשמגיע טלפון או מכתב מהבנק – חייבים "לייצב את הספינה" לפני שמנסים להטמיע התנהגויות והרגלים חדשים.
טיפול משפטי יכול לעכב הליכי גבייה ולתת הקלה נקודתית, אבל הוא לא מקנה כלים להתנהלות כלכלית אחראית ביום שאחרי ולא פותר את החובות הבאים.
הלוואות צריך להחזיר, וברוב המקרים, כשלוקחים הלוואה תחת לחץ וללא הכוונה מתאימה, היא עלולה רק להחמיר את המצב.
כדי להשיג יציבות כלכלית לאורך זמן צריך לשלב בין הדברים – לייצב את המצב בעזרת כלים משפטיים, לעבור להתנהלות כלכלית נכונה, ולנהל אשראי באופן אחראי (וכמובן שעדיף להתחיל לטפל בדברים כמה שיותר מוקדם…).
ולמה לא לנסות להסתדר לבד?
כי כשאדם במשבר כלכלי, בד"כ בפעם הראשונה בחייו, מתמודד מול מערכות גבייה מיומנות, זה פשוט לא כוחות. בשלב הזה כל טעות עלולה להיות קריטית ובלתי הפיכה, וחלק מהתפקיד שלנו הוא לוודא שהבעייה נבלמת כמה שיותר מוקדם.
מה הופך את דף חדש לארגון ייחודי בנוף הישראלי?
אנחנו יודעים לשלב בין דוקטרינות מקצועיות שונות, כדי לתת מענה מקיף ושלם למי שאנחנו מלווים.
באופן הזה אנחנו לא מטפלים רק בסימפטומים, אלא גם ב"בעיית השורש" שבגללה נקלענו למצב מלכתחילה. מוודאים שאנחנו מטפלים באופן יסודי במשבר הנוכחי, אבל גם מוודאים שהוא לא יחזור שוב בעתיד.
